Carne Maturată "Dry Aged"

“Carne maturată Premium Black Angus, o alegere de top pentru o experiență culinară rafinată. Calitate superioară și gust intens.”

Va invitam in lumea speciala a steak-urilor de carne maturata.

Suntem prima macelarie cu specific oriental si printre putinele locatii din Bucuresti, care matureaza carnea direct la locatie, in conformitate cu regurile si conditiile riguroase ale procesului.

Dry Aged – Frăgezirea în timpul maturării prin uscare cu sare de Himalaya.

Enzimele sunt molecule biologice care măresc viteza de reacţie. În cazul maturării tradiţionale a cărnii prin uscare, enzimele aflate în mod natural în carne (calpaină şi catepsine) descompun colagenul, în timp rezultând produse din carne fragede, fără modificarea structurii fibrelor musculare.

Dezavantajul este durata mare de timp necesară (peste 20 de zile) şi pierderea a cel puţin o treime din carne prin scăderea umidităţii şi prin necesitatea de a tăia stratul de la suprafaţă înainte de a pregăti carnea pentru consum. La maturare prin uscare se pretează bucăţi mari de carne aşa cum sunt muşchiul file, vrăbioara, crupa etc.

Pentru realizarea maturării prin uscare (dry aging), bucăţile de carne sunt păstrate agăţate sau aşezate pe grătare astfel încât toată suprafaţa exterioară să fie liberă pentru evitarea descompunerii ca urmare a acţiunii mucegaiurilor ce se pot dezvolta. La prelungirea duratei de maturare, uneori până la 45 de zile, se dezvoltă arome mai puternice, însă carnea devine şi mai fragedă.

Noi am ales sa maturam carnea minim 28 de zile, iar pentru cei mai pretentiosi client pregatim antricot si t-bone maturate minim 40 de zile si taiate in stil florentin, respective la o grosime de 5 cm.

Superioritatea specifica steak-urilor maturate consta intr-un gust mai intens, datorat pierderii a aproximativ 10% din umiditate, o fragezime superioara data de ruperea fibrelor muscular ca process chimic natural si o suculenta specifica, datorata deshidratarii grasimilor din carne, aceasta devenind mai “cremoasa”.


Pentru a experimenta și aprecia toate aceste aspecte subtile și sofisticate ale cărnii maturate, vă invităm să încercați selecția noastră de antricot și t-bone maturate, pregătite cu grijă pentru a vă oferi o experiență gastronomică de neuitat.


În comparație cu alte metode de maturare practicate, procesul nostru de maturare la locație ne permite să monitorizăm și să ajustăm constant condițiile de temperatură, umiditate și aerisire, asigurând astfel că fiecare bucată de carne este tratată cu atenție și profesionalism.

Pe lângă maturarea cărnii pentru perioadele convenționale de 28 sau 40 de zile, oferim clienților noștri o gamă variată de produse, inclusiv cele de specific oriental, care sunt rezultatul unui proces de maturare atent și precis. Ne străduim să aducem în fața dumneavoastră gusturi autentice și arome caracteristice bucatelor tradiționale.

Întrucât maturarea cărnii necesită timp și atenție continuă, suntem dedicați să oferim produse care nu numai că îndeplinesc standardele noastre înalte, ci și aduc o experiență culinară autentică și de neuitat pentru clienții noștri.

Eforturile noastre sunt îndreptate către crearea unei oferte variate și de calitate, menite să satisfacă gusturile rafinate ale clienților noștri care apreciază prospețimea și calitatea premium a cărnii mature. Apreciem încrederea dumneavoastră în noi și suntem dornici să vă oferim experiența noastră deosebită și delicioasă în lumea cărnii maturate.

Carne Maturată - Dry Aged
Carne Maturată - Dry Aged