Descoperă o bogăție de gusturi și ingrediente, înfrățite într-o mulțime de rețete care ar încânta orice sultan. E un lucru cunoscut faptul că turcii nu se grăbesc când servesc masa.
Ei savurează preparatele pe îndelete. În tradiția turcă, fiecare masă e un răsfăț al papilelor gustative. Aici, carnea ocupă loc de cinste.
- Ghiudem cu ouă (Sucuklu Yumurta)
- Toast cu sucuk și cașcaval (Sucuklu Kasarli Tost)
- Omletă cu legume (Sebzeli Omlet)
- Carne tocată cu ouă la cuptor (Firinda Kiymali Yumurta)
- Plăcintă cu spanac (Ispanakli borek)
- Rulouri cu brânză sărată (Peynirli borek)
- Țigarete cu brânză sărată (Sigara Boregi)
- Menemen
- Gozleme cu brânză (Peynrli gozleme)
- Pâine umplută
- Pide – Lavas
Yahni
Chiftele împăturite cu vinete (Islim kebabi)
Pide cu pastramă și ghiudem
Sote din carne de mânzat (Et Sote)
Chiftele cu legume la cuptor (Sebzeli Firinda Kofte) Bucuria sultanului (Ali Nazik)
Chiftele în sos bechamel (Besamel soslu Kofte)
Biftec de vită în sos (Soslu Biftek)
Carne fiartă cu legume (Sebzeli et Harslama)
Iskender cu chiftele (Kofteli Iskender)
Rasol alb la cuptor (Firinda Soslu Rosto)
Pui întreg cu sos la cuptor (Firinda Soslu Tavuk) Musaca cu vinete (Patlican Musaka)
Vinete umplute (Patlican Karni Yarik)
Icli Kofte
Cotlete de berbecuț la cuptor (Firinda kuzu prizola) Fasole cu carne în vas de lut (Guvecte kuru fasulye etli) Năut cu carne (Nohut Yemegi)
Pui cu pesmet prăjit (Galeta unlu Tavuk Kizartma) Ardei umpluți în stil turcesc (Zeytin yagli biber dolmasi) Pizza turcească (Lahmachun)
Bame cu carne de vită
Tocană de legume cu gulaș (Tas Kebabi)
Mușchi de mânzat la cuptor (Firinda bonfile)
Paster fierte cu sos (Yogurtlu soslu eriste)
Carne cu legume la tavă (Sackavurma)