Kofteli Pilav

Chiftele cu pilaf

(Chiftele cu pilaf)

Pentru chiftele

- 500 gr carne tocata usor grasa
- 1 ceapa alba
- 2-3 legaturi patrunjel
- 1 ou
- 3 felii paine uscata (sau pesmet)
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita pulbiber (chilli turcesc)

Pentru pilaf

- 1/2 pahar cu tel sehriye (taitei turcesti)
- 2 pahare cu orez
- 3 pahare cu apa
- 1 lingura unt
- 1/2 ceasca ulei masline

Sfat de preparare


1. Intr-un vas adanc incingeti uleiut si untul. Adaugati tel sehriye si caliti pana se rumeneste.
1. Spalati orezul într-o strecuratoare si lasati la scurs. Apoi, varsati-l in vas si caliti pânã ce si acesta se rumeneste.
2. Adaugati apa si sarea amestecand o singura data. Puneti capacul si fierbeti pana se duce apa.
3. Luati de pe foc si înlocuiti capacul cu un prosop (poate fi si de hârtie) si lasati sa absoarba aburi (cca. 12-15 minute).