- 1 piept de pui cu os
- 2 pahar cu orez
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 1 lingura unt
- 3 pahare cu apa calda amestecata cu cub de pui
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
Sfat de preparare
1. Asezati pieptul de pui intr-un vas adanc
2. Umpleti cu apa, cat sa acopere pieptul de pui, si fierbeti pana cand carnea se inmoaie.
3. Separati osul si pielea de pe pieptul fiert si desfaceti in fasii subtiri si lungi. Lasati apa in care a stat pieptul sa fiarba in continuare la foc mediu(se va folosi cand preparam pilavul)
4. İntr-o strecuratoare, spalati bine orezul cu apa rece si lasati la scurs.
5. İntr-o tigaie adanca(gen wok), incingeti uleiul si untul. Adaugati orezul si caliti la foc mediu pana orezul prinde culoare. Adaugati si sarea.
6. Adaugati apa in care a fiert pieptul de pui si amestecati o data. Puneti capacul dupa care lasati sa fiarba la foc scazut cca 10 min.
7. Cand e aproape sa isi retraga apa, intindeti peste pilav fasiile de carne, puneti capacul si mai lasati la fiert(tot foc scazut), cca 2-3 min.
9. Luati de pe foc si lasati sa se odihneasca cca 15 min
Pofta buna!