Ispanakli Borek

Placinta Cu Spanac

(Placinta Cu Spanac)

Ingrediente

- 4 foi placinta(foi placinta proaspete)
- 250 gr spanac
- 1 ceapa
- 1 pahar cu branza LOR(branza de placinta turceasca)
- 1/2 lingurita pulbiber
- ½ lingurita sare
- 1 ou
- 1 ceasca iaurt gras
- 1 ceasca lapte 3,5%
- 1/2 ceasca ulei vegetal
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita susam alb

Sfat de preparare

1. Taiati marunt spanacul si lasati-l cca 15 min in apa cu putin otet. Scoateti spanacul si lasati-l la scurs pe prosop de hartie, dupa care asezati intr-un vas adanc.
2. Tocati marunt ceapa si asezati-o peste spanac.adaugati sarea si amestecati bine pana iese zeama din ele. İndeparati zeama din vas si adaugati spanacului branza LOR cu condimentele.
3. Pentru a realiza sosul, intr-un vas separat, punem iaurtul, oul, laptele, uleiul vegetal, praful de copt si amestecam foarte bine.
4. Setati cuptorul la 180 grade
5. İntr-o tava de cuptor intindeti o foaie de placinta, peste care ungeti cu spanac, apoi cu sosul de iaurt. Acoperiti cu alta foaie de placinta. Continuati procesul pana la inaltimea dorita.
6. Folositi o parte din sos, pentru a unge ultima foaie de placinta, pe deasupra.
7. İntroduceti tava in cuptor si preparati. Controlati frecvent.