- 4 foi placinta
- 1/2 ceasca cu apa
- 1 ceasca ulei vegetal
- 1 ou
- Branza maruntita sarata
- 1/4 legatura patrunjel
- 1/4 legatura marar(dupa gust)
- 1 lingurita pulbiber
- 1 lingurita menta uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita negrilica
Sfat de preparare
1. Separati in 2 boluri mici albusul cu galbenusul oului.
2. Pentru prepararea sosului, amestecam bine intr-un bol, uleiul, apa, laptele, albusul de ou si condimentele.
3. Tocati foarte marunt patrunjelul si mararul. Amestecatile intr-un bol impreuna cu branza maruntita.
4. İntindeti o foaie de placinta si ungeti, pe o jumatate din ea, cu sos İmpaturiti cu cealalta parte de foaie(sa arate ca un D) si ungeti din nou cu sos dar si cu branza.
5. Formati rulou prin impaturire si taiati cu un cutit in forme egale.
6. Continuati procedeul pentru fiecare foaie de placinta in parte.
7. İntr-un vas de cuptor intindeti o hartie de cuptor pe care o ungeti usor cu ulei. Asezati rulourile unul langa altul.
8. Ungeti rulourile cu galbenusul de ou. İmprastiati negrilica sau susam alb peste ele.(nu foarte mult)
9. Preparati in cuptorul incins la 180 grade cca 20 min