Peynirli Gozleme

Gozleme Cu Branza

(Gozleme Cu Branza)

Ingrediente

Pentru aluat:
- 1/2 kg faina alba
- 2 lingurita sare
- 1 lingura iaurt gras
- 2 linguri cu ulei floarea soarelui
- 1,5 pahare cu apa calduta

Pentru continutul din interior

- 250 gr branza maruntita
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita pulbiber(pentru cei carora le place mai picant)
Pentru preparare:
- 1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui

Sfat de preparare

1. İntr-un bol adanc, amestecati faina, iaurtul, sarea si uleiul pentru realizarea aluatului. Turnati apa calduta usor, si amestecati bine, pana cand aluatul se leaga.
2. Acoperiti bolul cu folie strech si lasati sa se odihneasca cca 30 minute.
3. İntr-un alt bol, amestecati branza maruntita, patrunjelul tocat mic, sare si piper.
4. Formati aluatul in forma unei mandarine si intindeti cu ajutorul unui bat, nu foarte subtire
5. İntindeti pe foaia de aluat,cu ajutorul unei pensule, ulei de foarea soarelui, iar pe jumatatea acesteia, branza. İnchideti cu cealalta parte in forma de D.
6. Preparati in ulei incins pe ambele parti.