Pide – Lavas

pide-lavas

Ingrediente

- 2 pachete de drojdie proaspata
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu zahar
- 1 lingurita cu sare
- 2 pahare cu apa calduta
- Faina cat cuprinde

Nota

Preparat pt 12 portii.

Sfat de preparare

1. İntr-un vas adanc, turnam apa calduta in care adaugam drojdia si zaharul. Amestecam cu mana pana cand drojdia se topeste si amestecul devine omogen. Pe rand adaugam uleiul, sarea si faina pana cand amestecul devine bun de framantat, nu foarte tare.
2. Dupa ce am framantat aluatul, il lasam acoperit cu un prosop la crescut, aproape de o sursa de caldura timp de 1 ora. Dupa ce aluatul a crescut suficient presaram putina faina si mai framatam pana ce acesta se dezlipeste de pe degete.
3. Se imparte in 12 bucati egale si, pe rand, incepem sa le intindem cu ajutorul unui facalet, presarand putina faina pe blat pt a nu se lipi.
4. İntindem fiecare bucata, nu foarte subtire, de marimea unei farfurii, dupa care, intr-o tigaie fara ulei, incepem sa coacem pide-urile.
5. Cand partea de deasupra incepe sa se umfle intoarcem pe cealalta parte compozitia si lasam, de asemenea, sa se coaca putin.
6. Pide-urile pregatite si coapte ce nu vor fi consumate imediat se pot pastra la congelator (7 zile) si pot fi consumate incalzindu-le de fiecare data cand avem nevoie.