Tarhana Corbasi

Supa Tarhana

(Supa Tarhana)

Ingrediente

Ingrediente:

- 1 pahar cu tarhana (tarhanaua este un amestec de cas, rosii si faina)
- 7 pahare si jumatate cu supa (sau cu cuburi concentrate de vita dizolvate in apa calda)
- 2 linguri cu ulei floarea soarelui
- 1 lingura cu bulion
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingurita cu piper negru macinat
- 1 lingurita rasa cu pul biber (ardei iute fulgi)
- 1 lingurita cu menta uscata
- 2 catei de usturoi

Sfat de preparare

1. Amestecati pana se inmoaie, 1 pahar cu tarhana intr-un pahar si jumatate cu apa calda.
2. İncingeti 2 linguri cu ulei intr-o oala, la care adaugati 2 catei de usturoi si lingura cu bulion si caliti timp de 2-3 minute. Adaugati cate o lingurita cu sare, piper negru macinat, pul biber, menta uscata si amestecati in continuare.
3. Peste acestea turnati tarhanaua umezita. Adaugati si cele 6 pahare cu apa calda, pregatite cu cub de vita (sau supa), si amestecati cu ajutorul unui tel pana supa se incheaga.
4. Serviti fierbinte. Pentru ca este o supa care se incheaga cu cat sta mai mult, ca si in cazul supei de linte, este recomandat ca la fiecare incalzire sa se adauge o cantitate mica de apa.