Yahni

Ingrediente:

» 800 gr carne cubulețe

» 400 gr ceapă arpagic

» 10 căței usturoi

» 2 linguri ulei măsline

» 1 lingură unt

» 1 foaie dafin

»  1 lingură bulion

»  1 linguriță oțet

»  1 linguriță sare

»  1 linguriță piper negru măcinat

Mod de preparare:
1. Într-un vas adânc încingeți uleiul de măsline. Adăugați carnea și lăsați să se gătească la foc mediu (puneți capac pe oală), în sucul propriu, până când acesta se evaporă.

2. Adăugați apă călduță cât să acopere carnea din oală și, fără capac, continuați să fierbeți la foc scăzut.
3. Curățați arpagicul și usturoiul și lăsați-le întregi.

4. Peste carnea frăgezită turnați bulionul, arpagicul, usturoiul, oțetul, sarea, piperul, foile de dafin și continuați să amestecați.

5. Adăugați apă călduță cât să ajungă la nivelul cărnii și continuați să amestecați ușor la foc mic. Pentru un gust mai intens și plăcut puteți să mai adăugați 1 lingură de unt.

6. După frăgezirea arpagicului usturoiul puteti servi impreuna cu  sosul de bulion propriu

Nota:

Lăsați arpagicul într-un vas cu apă călâie pentru a ușura curățarea acestora. Căliți ceapa și usturoiul la foc mic, fără a amesteca prea tare, pentru a evita fărâmarea acestora.

Pofta buna!